Ягодова сладоледена торта

Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2005
Ягодова сладоледена торта
 
Необходими продукти:
160-180 г бисквити
100 г маргарин
50 г орехови ядки
4 с. л. захар
500 г ягоди
4 с. л. захар
1 ч. л. лимонов сок
125 мл прясно мляко
50 мл студена вода
3 яйца
1 пакетче сметана
1 пакетче желатин
8-9 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодова сладоледена торта
Ягодите се разполовяват, поръсват се със захар и се поливат с лимонов сок. Оставят се да престоят 1 час.
2
Ягодова сладоледена торта 2
Бисквитите се натрошават. Смесват се със смлените орехови ядки и захарта за блата. Налива се разтопеният маргарин. Разбърква се.
3
Ягодова сладоледена торта 3
Сместа се изсипва във форма за печене с пръстен (диаметър 22 см), разпределя се добре. Пече се 10 минути в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
4
Ягодова сладоледена торта 4
Желатинът се полива с водата и се оставя да набъбне. Изсипват се леко разбитите жълтъци и ягодовият сироп. Леко се нагрява на слаб котлон, за да се разтопи желатинът.
5
Ягодова сладоледена торта 5
Ягодите се пасират и се добавят в сместа с желатина. Поръсва се с 2 с. л. захар и се оставя да се стегне в хладилник. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.
6
Ягодова сладоледена торта 6
Сметаната се разбива с прясното мляко (1-2 с. л. се запазват за декорация), смесва се с изстудените ягоди и белтъците и се налива върху охладения блат. Преди консумация тортата трябва да престои поне 6 часа във фризер. Декорира се със сметана и пресни ягоди и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: