Ягодови кнедли

Дата: 27.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
15 малки ягоди
300 г сирене „Рикота”
50 г краве масло
50 г захар
50 г орехи
30 г галета
2 яйца
6 с. л. грис от твърда пшеница (семолина)
4 с. л. брашно
1 щипка сол
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодови кнедлиЖълтъците се отделят от белтъците и се смесват с гриса, брашното, рикотата и настърганата лимонова кора.
2
Ягодови кнедли 2Белтъците се разбиват с щипка сол и се добавят малко по малко към сместа с жълтъците.
3
Ягодови кнедли 3Галетата и орехите се запържват в маслото.
4
Ягодови кнедли 4Дърпат се от огъня, охлаждат се леко и се разбъркват със захарта.
5
Ягодови кнедли 5Ягодите се потапят хубаво в сместа от сирене и яйца и се пускат в едва къкреща вода.
6
Ягодови кнедли 6След 5–6 минути с изваждат и се овалват в ореховата смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта