Ягодови кубчета

Дата: 16.05.2012
Източник: Бон Апети
Ягодови кубчета
 
Необходими продукти:
за масленото тесто:
200 г брашно
100 г краве масло
40 г пудра захар
1 жълтък
1 щипка сол
за ягодовото желе:
500 г ягоди
200 г захар
150 мл сухо бяло вино
1 лимон
1 1/2 пакетче желатин
1 червена люта чушка (по желание)
за крема:
200 г крем сирене
300 мл сладкарска сметана
120 г захар
250 г ягоди
150 мл сухо бяло вино
20 мл бял ром
1 пакетче желатин
кората от 1 лимон
канела на вкус
за украса:
листа прясна мента
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодови кубчета
Всички продукти за тестото се разбиват в кухненски робот. От образувалите се трохи се оформя топка. Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 1 час.

 


2
Ягодови кубчета 2
После се оформя правоъгълна кора с дебелина 4–5 мм и се изрязва с помощта на формата, в която ще се пече (20 х 24 см)

 


3
Ягодови кубчета 3
Слага се върху хартия за печене, набожда се с вилица и се пече в загрята на 200 градуса фурна,  с вентилатор, за 8–10 минути, до златисто.

 


4
Ягодови кубчета 4
Ягодите за желето се почистват и се пасират.

 


5
Ягодови кубчета 5
Минават се през цедка и се смесват със захарта, виното и лимоновия сок. Кипват се за 4–5 минути.

 


6
Ягодови кубчета 6
Сместа се оставя да се охлади, като към нея се прибавя ситно нарязаната люта чушка.

 


7
Ягодови кубчета 7
Желатинът се накисва в студена вода, след това се разтваря на водна баня. Прибавя се към ягодовата смес.

 


8
Ягодови кубчета 8
От едната страна на форма за печене с размер 20 х 24 см, без дъно, се слага фолио за свежо съхранение.

 


9
Ягодови кубчета 9
Формата се поставя в тава и ягодовата смес се изсипва в нея. Оставя се в хладилник докато се желира.

 


10
Ягодови кубчета 10
Желатинът за крема, се накисва в малко студена вода и се оставя се набъбне. Захарта, виното, канелата, рома и 60 мл вода се кипват в касерола. Прехвърлят се в купа, желатинът се разтваря на водна баня и се добавя към тях. Слагат се сиренето и настърганата лимонова кора и се разбива с миксер.

 


11
Ягодови кубчета 11
Сметаната се разбива с миксер. Към нея се прибавя другата смес и се разбърква с шпатула.

 


12
Ягодови кубчета 12
Кремът се разпределя във върху желето и отгоре се слагат разполовените ягоди.


13
Ягодови кубчета 13
Покрива се с изпеченото тесто и се оставя в хладилник за 4 часа.

 


14
Ягодови кубчета 14
След като се изстуди се обръща, фолиото се отстранява и формата се освобождава. Десертът се нарязва на кубчета.  

 


15
Ягодови кубчета 15
Украсява се с листенца прясна мента и се поднася.




 

Съвет: От тези продукти се приготвят 36 хапки.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
интересно!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2014
Така ми се преяде...!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Много е вероятно това да е причината.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
моя опит се разпадна, но иначе беше уникално вкусно (или поне това което не се пльосна на пода). Явно не съм улучила нещо с желатина :( възможно ли е да съм допуснала грешка когато от бързане бутнах ягодовото желе за малко във фризера, с цел да се изтуди по- бързо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта