Ягодови палачинки

Чудесен избор за закуска през уикенда. Гарнираме ги с ментово мляко, подсладено с мед
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пълнозърнесто брашно
30 г овесени трици
2 яйца (размер L)
250 мл прясно мляко
120 г кафява захар „Демерара“
50 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
250 г ягоди
краве масло за пържене

за гарниране:
300 г цедено кисело мляко
5 с. л. мед
2 стръка мента
ягоди



Начин на приготвяне:
1
Ягодови палачинки

В купа се смесват пълнозърнестото брашно, овесените трици, захарта, ванилията и бакпулверът.

 


2
Ягодови палачинки 2

В друга купа се разбъркват с телена бъркалка прясното мляко, жълтъците и разтопеното масло. Прибавят се нарязаните натънко ягоди.

 


3
Ягодови палачинки 3

Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с шпатула и към тях внимателно се прибавят разбитите на сняг с миксер белтъци.

 


4
Ягодови палачинки 4

Голям тиган се намазва с масло и на две места се сипва по 1 черпак от палачинковата смес. Кръговете не трябва да се допират.  Пържат се по 2–3 минути от всяка страна. По този начин се приготвят и останалите.

 


5
Ягодови палачинки 5

В купа се разбъркват цеденото кисело мляко, меда и наситнената мента.

 


6
Ягодови палачинки 6

Готовите палачинки се гарнират с ароматното мляко и отгоре се слагат пресни ягоди, нарязани на кубчета.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2015
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Изглежда прекрасно! Непременно ще пробвам. Мисля да пропусна маслото в сместа обаче и да сложа само на тигана. Чудесни снимки! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: