Ягодово парфе

Дата: 02.06.2014
Източник:
ТИТЛА:
Ягодово парфе
 
Необходими продукти:
400 г заквасена сметана
200 г пресни ягоди
5 с. л. пудра захар
2 с. л. желатин
100 г бишкоти
1 ч. ч. сок от компот от ягоди
1 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Пюрираме ягодите в блендер. Към пюрето добавяме сметаната, пудрата захар и ванилията. Разбъркваме добре.
2
Накисваме желатина в 5-6 с. л. студена вода, след това го разтопяваме на водна баня. Към плодово-сметановата смес добавяме внимателно желатина при непрекъснато бъркане. Подреждаме бишкотите в подходящ съд, поливаме ги със сока от компот и изливаме плодово-сметановият крем върху тях.
3
Охлаждаме в хладилник или фризер, докато стегне кремът. Отгоре поръсваме с настърган шоколад. Нарязваме малки пастички и поднасяме десерта, украсен с ягода или друг плод.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта