Ягодово суфле

Ефирно и пухкаво
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 жълтъка
8 белтъка
100 г захар
15 г царевично нишесте
260 мл прясно мляко
1 пакетче бурбонска ванилова захар
400 г ягоди
1 щипка сол
краве масло за намазване
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ягодово суфле
Млякото се загрява с 2 с. л. захар и бурбонската ванилова захар.
2
Ягодово суфле 2
Жълтъците се разбиват с 2 с. л. захар и нишестето.
3
Ягодово суфле 3
Постепенно и при непрекъснато бъркане към тях се налива млякото.
4
Ягодово суфле 4
Готви се на слаб огън, докато кремът се сгъсти, след което леко се охлажда.
5
Ягодово суфле 5
Ягодите се пасират с 1 с. л. от захарта и се прецеждат.
6
Ягодово суфле 6
Към тях се добавя кремът с жълтъци и се разбърква.
7
Ягодово суфле 7
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Сипва се останалата захар и се разбива отново.
8
Ягодово суфле 8
След това белтъчната смес се добавя малко по малко към ягодовата, като се разбърква.
9
Ягодово суфле 9
Формички за крем брюле се намасляват и се поръсват с пудра захар.

10
Ягодово суфле 10
Пълнят се със сместа, като се заравнява с нож и след това с пръст се оформя улей покрай стените.
11
Ягодово суфле 11
Пекат се 13 минути в загрята на 190 градуса фурна без вентилатор.
12
Ягодово суфле 12
Поръсват се с пудра захар и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Меглена, ще се получи и с метални купички за крем карамел, но времето за печене ще е различно, защото са по-тънки и се нагряват по-бързо. Колко точно ще се промени времето за печене не можем да кажем, тъй като така или иначе това зависи и от самата фурна.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Вече станаха домашните ягоди, та му дойде и реда на суфлето. Пак имам въпрос. Ще се получи ли с метални купички за крем карамел или трябва да са керамични?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2015
Меглена, препоръчваме готовото суфле да се консумира непосредствено след приготвянето му.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
Колко време след приготвянето трябва да се консумират? Могат ли да останат за следващия ден?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: