Ягодово суфле

Дата: 27.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 жълтъка
8 белтъка
100 г захар
15 г царевично нишесте
260 мл прясно мляко
1 пакетче бурбонска ванилова захар
400 г ягоди
1 щипка сол
краве масло за намазване
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ягодово суфлеМлякото се загрява с 2 с. л. захар и бурбонската ванилова захар.
2
Ягодово суфле 2Жълтъците се разбиват с 2 с. л. захар и нишестето.
3
Ягодово суфле 3Постепенно и при непрекъснато бъркане към тях се налива млякото.
4
Ягодово суфле 4Готви се на слаб огън, докато кремът се сгъсти, след което леко се охлажда.
5
Ягодово суфле 5Ягодите се пасират с 1 с. л. от захарта и се прецеждат.
6
Ягодово суфле 6Към тях се добавя кремът с жълтъци и се разбърква.
7
Ягодово суфле 7Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Сипва се останалата захар и се разбива отново.
8
Ягодово суфле 8След това белтъчната смес се добавя малко по малко към ягодовата, като се разбърква.
9
Ягодово суфле 9Формички за крем брюле се намасляват и се поръсват с пудра захар.

10
Ягодово суфле 10Пълнят се със сместа, като се заравнява с нож и след това с пръст се оформя улей покрай стените.
11
Ягодово суфле 11Пекат се 13 минути в загрята на 190 градуса фурна без вентилатор.
12
Ягодово суфле 12Поръсват се с пудра захар и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Меглена, ще се получи и с метални купички за крем карамел, но времето за печене ще е различно, защото са по-тънки и се нагряват по-бързо. Колко точно ще се промени времето за печене не можем да кажем, тъй като така или иначе това зависи и от самата фурна.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Вече станаха домашните ягоди, та му дойде и реда на суфлето. Пак имам въпрос. Ще се получи ли с метални купички за крем карамел или трябва да са керамични?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2015
Меглена, препоръчваме готовото суфле да се консумира непосредствено след приготвянето му.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
Колко време след приготвянето трябва да се консумират? Могат ли да останат за следващия ден?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта