Яхния от грах с наденица

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Яхния от грах с наденица
 
Необходими продукти:
700 г консервиран грах
сол и черен пипер на вкус
1/4 връзка копър
2 с. л. брашно
2 домата
3 скилидки чесън
3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 морков
1 глава лук
2 наденици
стръкове копър за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се режат на кубчета и се запържват в олиото за 2 минути. Добавят се чесънът, нарязан на шайби, сол, черен пипер, червеният пипер и наситненият копър.
2
Слагат се грахът и доматите, нарязани на кубчета, и се наливат около 500 мл вода.
3
Всичко се вари 25 минути на слаб огън, докато зеленчуците станат готови. Ако е нужно, се долива още вода и се оставя да ври до готовност. Брашното се размива с 2–3 с. л. вода и се добавя, за да се сгъсти сместа.
4
Наденицата се нарязва на шайби, запича се на тиган и се добавя към граха.
5
Ястието се сервира украсено с копър.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Страхотна идея. Досега бях готвила само с пилешко или свинско, но и с наденица е доста вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2014
Рецептата е супер много добре се получи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта