Яхния от картофи с бекон и кимион

Дата: 17.05.2010
Източник: Бон Апети
Яхния от картофи с бекон и кимион
 
Необходими продукти:
600 г картофи
100 г моркови
100 г лук
300 г бекон
1 ч. л. кимион на зърна
3 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
бекон за чипса
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковите се режат наедро и се задушават в сгорещеното олио и 100 мл вода. Добавят се картофите, нарязани на кубчета. Беконът се реже на кубчета и се добавя към зеленчуците.
2
Беконът за чипса се нарязва на тънки слайсове и се поставя в тава. Изсушава се около 2 часа във фурна, загрята на 150 градуса.
3
Яхнията се задушава, като постепенно се долива вода до сваряването на картофите. Накрая се добавят наситненият магданоз и кимионът. Украсява се с чипс от бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта