Яхния от леща с грах

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2003
Яхния от леща с грах
 
Необходими продукти:
1 червена чушка
1 глава кромид лук
8 с. л. олио
4 скилидки чесън
1 ч. л. куркума
1 ч. л. синапено семе
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. сол
200 г леща
200–300 г грах (замразен)
1 домат


Начин на приготвяне:
1
Яхния от леща с грах
Лукът се реже наситно, чесънът - наедро и се запържват до златисто в силно загрятата мазнина. Прибавя се нарязаната на малки кубчета чушка и пърженето продължава още около минута.
2
Яхния от леща с грах 2
Овкусява се с подправките, слага се измитата и почистена леща и се залива с 800 мл гореща вода. Ври, докато лещата омекне.
3
Яхния от леща с грах 3
Добавя се настърганият домат, посолява се и варенето продължава още 10 минути. Накрая се слага замразеният грах и се вари още 3–4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: