Яхния от леща с грах

Дата: 19.09.2003
Източник: Бон Апети
Яхния от леща с грах
 
Необходими продукти:
200 г леща
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. куркума
4 скилидки чесън
8 с. л. олио
1 глава кромид лук
1 червена чушка
1 домат
200–300 г грах (замразен)
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от леща с грахЛукът се реже наситно, чесънът - наедро и се запържват до златисто в силно загрятата мазнина. Прибавя се нарязаната на малки кубчета чушка и пърженето продължава още около минута.
2
Яхния от леща с грах 2Овкусява се с подправките, слага се измитата и почистена леща и се залива с 800 мл гореща вода. Ври, докато лещата омекне.
3
Яхния от леща с грах 3Добавя се настърганият домат, посолява се и варенето продължава още 10 минути. Накрая се слага замразеният грах и се вари още 3–4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта