Яхния от леща

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Яхния от леща
 
Необходими продукти:
200 г леща
3 с. л. олио
1 глава лук
1 морков
1 морков
1 резен целина
2 домата (може от консерва)
1–2 скилидки чесън
1 ч. л. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Измитата леща се залива със студена вода, добавя се олиото и се слага да ври.
2
След 10–15 минути се прибавят нарязаните наситно лук, морков и целина.
3
След като лещата омекне, се добавят нас- търганите домати, нарязаният надребно чесън, размитото с вода брашно и подправките. Яхнията се вари още 5 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2016
Страхотна рецепта! Много вкусно се получи!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2016
Много вкусна леща
2.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Първата ми леща, по-скоро чорба, но следващия път ще е повече яхния :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
Чудесна и бърза класическа рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта