Яхния от нахут

Дата: 30.01.2013
Източник: Бон Апети
Яхния от нахут
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
2 глави лук
1/2 консерва домати на кубчета (от 400 г)
2 ч. ч. зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1/2 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 щипка шафран
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от нахут
Лукът се нарязва наситно. Запържва се в зехтина до карамелизиране. Добавят се подправките – кориандър, кимион, чили и червен пипер, леко се запържват.

 


2
Яхния от нахут 2
След това се сипват доматите, нахутът и бульонът.

 


3
Яхния от нахут 3
Овкусява се с шафрана, предварително разтворен в малко гореща вода.

 


4
Яхния от нахут 4
Оставя се да къкри 25 минути. Овкусява се със сол и черен пипер, щипка канела, разбърква се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2015
Амада, може да свариш нахут в тенджера под налягане. Времето зависи от вида на тенджерата. Ако е обикновена, се вари 25 минути. Необходимо е да сложиш обаче повече вода, защото при това дълго варене, голяма част се изпарява през вентила на тенджерата.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Нахут може ли да се свари в тенджера под налягане и колко време отнема?
4.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Ето и моята яхния. Добавих и магданоз, използвах нахут от консерва, небелен. Мисля, че и така е много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Стефи, за тази рецепта, ако не е от консерва, нахутът трябва да се свари преди да се сложи в ястието. Бели се по-лесно, след като е сварен. Беленето е по-желание, но е по-вкусен, когато е без люспа.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Забравих да добавя, че нахутът е много полезен и за костната плътност ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


460 ДУШИ ОНЛАЙН
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта