Яхния от пълнени тиквички

Дата: 15.10.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 ч. л. чубрица
2 с. л. олио
1 скилидка чесън
4-5 стръка магданоз
1/2 домат за плънката
1/2 глава лук
1 яйце
4 ивици бекон
300 г кайма
сърцевината на тиквичките
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 1/домата
червен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от пълнени тиквичкиТиквичките се разрязват на две и вътрешността се издълбава с помощта на малък нож и лъжичка.
2
Яхния от пълнени тиквички 2Ивиците бекон се запържват от двете страни в сгорещен тиган, след което се изваждат.
3
Яхния от пълнени тиквички 3Лукът и доматът за плънката се нарязват наситно. Към мазнината от бекона се добавя 1 с. л. олио, за около 2 минути се запържва лукът, след което се добавя доматът.
4
Яхния от пълнени тиквички 4След още 2 минути се прибавя накълцаната скилидка чесън, разбърква се и се запържва още около минута.
5
Яхния от пълнени тиквички 5Доматите и лукът за соса се нарязват на едри парчета и се слагат в кухненски робот заедно със сърцевината на тиквичките и скилидките чесън. Пюрират се наедро и се долива малко вода, ако е необходимо.
6
Яхния от пълнени тиквички 6Сместа се пресипва в тенджера заедно с половината от запържените домати и лук. Добавят се с 2 с. л. олио и малко вода, посолява се на вкус и се кипва.
7
Яхния от пълнени тиквички 7Каймата и останалите запържени зеленчуци се сипват в купа и се подправят с чубрица, червен пипер, магданоз и сол.
8
Яхния от пълнени тиквички 8Чупи се яйцето и каймата се омесва добре. След това се прибавя нарязаният бекон и отново се омесва.
9
Яхния от пълнени тиквички 9Половинките тиквичка се пълнят с готовата плънка и се поставят в къкрещия сос. Ястието се вари около 35 минути на слаб огън.
10
Яхния от пълнени тиквички 10При сервиране тиквичките се гарнират със соса и с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта