Яхния с наденички и боб

Дата: 30.03.2009
Източник: Бон Апети
Яхния с наденички и боб
 
Необходими продукти:
8 свински наденички
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. зехтин
1 с. л. пълнозърнеста горчица
3 с. л. доматено пюре
1-2 стръка прясна мащерка
2 скилидки чесън
1 глава лук
400 г домати
800 г червен фасул
125 г пушен бекон
пресен магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния с наденички и бобНаденичките се запържват в тиган, след което се изваждат и се поставят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
2
Яхния с наденички и боб 2Беконът се нарязва на кубчета, запържва се и също се отцежда върху салфетка.
3
Яхния с наденички и боб 3Лукът се нарязва на полумесеци, запържва се до омекване в малко зехтин и се прибавят нарязаните скилидки чесън.
4
Яхния с наденички и боб 4Наденицата и беконът се връщат в тигана, разбъркват се и се поръсват с прясна мащерка.
5
Яхния с наденички и боб 5Добавят се нарязаните надребно домати, червеният фасул (може да се добави и малко бял фасул), горчицата и доматеното пюре.
6
Яхния с наденички и боб 6Налива се малко вода, ястието се подправя с черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се оставя да къкри под капак 5-10 минути. Накрая се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта