Яхния с нахут и спанак

Апетитно постно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г спанак
1 консерва нахут (400 г)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1 л зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1 щипка кайенски пипер
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Яхния с нахут и спанак
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното олио.
2
Яхния с нахут и спанак 2
Добавят се кимионът, кайенският пипер и червеният пипер, и се разбърква.
3
Яхния с нахут и спанак 3
Сипват се отцеденият нахут, бульонът и доматите. Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се готви около 20 минути на слаб огън.
4
Яхния с нахут и спанак 4
Прибавя се измитият и накълцан спанак. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от огъня.
5
Яхния с нахут и спанак 5
Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2020
Бързо, лесно и вкусно! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2020
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2016
Един неядящ нахут по-малко след тази яхния ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Чудесна рецепта, добавих и куркума,стана мн вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: