Яхния с пролетни картофи и маслини

Дата: 03.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дребни пресни картофи
1 ч. л. сушен риган
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. наситнен пресен розмарин
1 к. ч. зехтин
50-60 мл бяло вино
2 стръка пресен чесън
2 глави лук
1/2 буркан стерилизирани домати (300 г)
100 г обезкостени черни маслини
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния с пролетни картофи и маслиниКартофите се измиват добре, подсушават се и се запържват в предварително загретия зехтин. Когато се зачервят леко, се прехвърлят в тава.
2
Яхния с пролетни картофи и маслини 2Доматите се пюрират, маслините и лукът се нарязват наедро, чесънът се наситнява. Лукът се запържва за 2 минути в тенджера със зехтина, в който са пържени картофите. След това се добавя чесънът, запържва се за кратко и се оттегля от котлона.
3
Яхния с пролетни картофи и маслини 3В тенджерата се поръсва червеният пипер, налива се бялото вино и се разбърква. Връща се на котлона и когато виното почти се изпари, се наливат пюрираните домати. Посолява се, слагат се маслините и щом отново кипне, сосът се сваля от огъня.
4
Яхния с пролетни картофи и маслини 4Картофите се заливат със соса и ястието се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Към края яхнията се подправя с розмарин и риган, запича се още 5 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта