Яхния с телешки език

Дата: 06.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език
1 кг картофи
400 г домати от консерва
150 г замразен грах
100 мл червено вино
4 моркова
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
2 зърна бахар
4 стръка мащерка
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния с телешки езикТелешкият език се залива с вода, колкото да го покрие, и се вари до готовност – около 3 часа, заедно с дафиновия лист и бахара.
2
Яхния с телешки език 2Бели се, докато е още топъл. Бульонът се запазва.
3
Яхния с телешки език 3Лукът се реже на лодки, морковите – на гредички, чесънът се наситнява. Запържват се за кратко в олиото. Налива се виното.
4
Яхния с телешки език 4След минута-две се добавят доматите и картофите, нарязани на полумесеци.
5
Яхния с телешки език 5Налива се бульон от варенето, колкото да ги покрие. Пуска се и мащерката. Готви се, докато зеленчуците омекнат.
6
Яхния с телешки език 6В яхнията се слагат парчетата език, нарязан на парчета, и грахът.
7
Яхния с телешки език 7Наливат се още около 500 мл бульон и се готви около 5 минути.
8
Яхния с телешки език 8Нишестето се разтваря в малко бульон, сипва се в ястието, разбърква се, готви се още 2–3 минути.
9
Яхния с телешки език 9Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


548 ДУШИ ОНЛАЙН
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта