Яхния с телешко и чушки

Дата: 17.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешки бут
2 стръка праз
2 с. л. доматен концентарт
4 червени чушки
1 1/2 ч. л. кимион на зърна
1 кг картофи
3 скилидки чесън
100 мл червено вино
1 с. л. захар
1 връзка магданоз
брашно за овалване
3 с. л. олио
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния с телешко и чушкиМесото се нарязва на кубчета, овалва се в брашно и се изтупва от излишното през цедка. Пържи се в сгорещеното олио.
2
Яхния с телешко и чушки 2Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, празът и чушките се почистват и нарязват наситно. Готовото месо се изважда и в същата мазнина се запържва празът.
3
Яхния с телешко и чушки 3Прибавят се чушките и след 2–3 минути се слага и наситненият чесън. Сипва се доматеният концентрат и се разбърква.
4
Яхния с телешко и чушки 4Връща се месото, наливат се виното и 800 мл вода. Овкусява се със стрития в хаванче кимион. Похлупва се и се оставя на тих огън за около два часа и половина.
5
Яхния с телешко и чушки 5Слагат се картофите, сипват се 200 мл вода и се овкусява със сол, черен пипер и захар. Оставя се още 30 минути.
6
Яхния с телешко и чушки 6Яхнията се сервира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Яхнията стана страхотна.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2014
Като цяло вкусно и лесно за приготвяне ястие!!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
3 часа и 30 минути си е сериозно време за готвене, но предполагам, че наистина си заслужава...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта