Яхния с тиква и ориз

Дата: 19.11.2008
Източник: Бон Апети
Яхния с тиква и ориз
 
Необходими продукти:
1/2 тиква
120 г бял ориз
100 г гъби
20 г кашкавал
50 мл олио
2 домата
1 глава лук
2-3 стръка магданоз
3 щипки черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния с тиква и оризТиквата се почиства, нарязва се на по-дребни кубчета и се задушава под капак в дълбок съд с 1/2 ч. ч. вряла вода.
2
Яхния с тиква и ориз 2Гъбите се нарязват на филии и се задушават 5–6 минути със 100 мл вода.
3
Яхния с тиква и ориз 3Лукът се нарязва надребно и се запържва в отделен съд с олио.
4
Яхния с тиква и ориз 4Добавят се ориз и сол и се разбърква. Сипват се 200 мл вода и се вари под капак около 30 минути.
5
Яхния с тиква и ориз 5Доматите се настъргват и се изсипват при ориза и лука. Овкусява се с черен пипер.
6
Яхния с тиква и ориз 6Магданозът се наситнява и се смесва с доматите, ориза и задушените гъби.
7
Яхния с тиква и ориз 7Сместа се разбърква добре и се прехвърля в съд за печене.
8
Яхния с тиква и ориз 8Отгоре се изсипва задушената тиква.
9
Яхния с тиква и ориз 9Поръсва се с настърган кашкавал и се полива с 200 мл вода. Ястието се пече във фурна на 180 градуса около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта