Японска зеленчукова супа

Дата: 01.02.2016
Източник: Stefka Stoyanova
ТИТЛА: Хоби готвач
 
Необходими продукти:
100 г бяла ряпа
80 г моркови
60 г гъби шийтаке
3 стръка зелен лук
80 г тофу
20 мл олио
1 л зеленчуков бульон
4 с. л. соев сос „Кикоман“
1/2 с. л. захар
1 с. л. картофено нишесте
1/2 ч. л. сусамово олио
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Нарежете ряпата и морковите на тънки кръгчета.
2
Начупете гъбите шийтаке на две парчета.
3
Нарежете зеления лук по диагонал на парчета, с размер от 2,5 см. Нарежете тофуто на кубчета.
4
Загрейте олиото в тенджера, сотирайте за кратко зеленчуците, тофуто и зеления лук.
5
Налейте зеленчуковия бульон и соевия сос „Кикоман“ и изсипете захарта. Разбъркайте сместа и я оставете да заври. Намалете температурата и оставете супата да ври на слаб огън, за 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат. Отстранете мазнината, която се е образувала отгоре.
6
В чашка разбъркайте 1 с. л. картофено нишесте с 2 с. л. вода, до получаването на гъста каша и внимателно я излейте в супата.
7
Добавете тофуто и зеления лук и оставете супата отново да кипне.
8
Подправете със сусамово олио.
9
По желание 5 минути преди супата да е готова добавете макарони или фиде.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта