Японски крокети

И в японската кухня има специалитети, които са повече вкусни, отколкото полезни
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг стари картофи
1 глава лук
300 г печурки
1 голям морков
20 г сушени гъби „Шийтаке”
400 г телешка кайма
2 яйца
20 мл олио за пържене на зеленчиците
галета „Панко” за овалване (японска галета)
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня на крокетите


Начин на приготвяне:
1
Японски крокети

Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват на пара. Още топли се намачкват.

 


2
Японски крокети 2

Сушените гъби се накисват в гореща вода за около 30 минути, за да набъбнат. Печурките се обелват и се нарязват натънко. Морковът се нарязва на малки кубчета, а лукът – наситно.

 

 


3
Японски крокети 3

В сгорещеното олио се запържват лукът и морковите. Прибавят се печурките, след това и отцедените и нарязани гъби „Шийтаке”, запържват се добре.

 


4
Японски крокети 4

Когато станат меки, към тях се сипва каймата и отново се запържва добре. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


5
Японски крокети 5

В купата с намачканите картофи се сипва каймата и се добавят яйцата. Разбърква се добре, трябва да се получи гъста смес. Оставя се леко да се охлади.

 


6
Японски крокети 6

Оформят се малки топки, потапят се в галета „Панко” и се пържат на маслена баня. След това се отцеждат върху салфетка. Могат да се поднесат както топли, така и студени.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 21-22 крокети, предвидени са по 3 в порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: