Яйца а ла паризиен

Дата: 13.06.2001
Източник: Бон Апети
Яйца а ла паризиен
 
Необходими продукти:
250 г гъби
1/2 буркан домати (3 домата)
1 стрък зелен лук (малка глава кромид)
1 стрък целина
1 скилидка чесън
магданоз
4 яйца
2 с. л. краве масло (40-50 г)
1 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Яйца а ла паризиенГъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата, чесънът се счуква, магданозът се нарязва надребно.
2
Яйца а ла паризиен 2Доматите се пасират заедно с целината, лука, сол и малко захар.
3
Яйца а ла паризиен 3В тиган на силен огън се загрява маслото и гъбите се запържват за 5-6 минути при непрекъснато бъркане. Изсипва се доматената смес, разбърква се и се проверява на сол.
4
Яйца а ла паризиен 4Ястието се разпределя в намаслени гювечета, отгоре се счупва по едно яйце. Пекат се във фурна около 15 минути при температура 220 градуса, докато яйцата се забулят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта