Яйца на фурна

Гост: Константин Костов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Яйца на фурна
 
Необходими продукти:
225 г моцарела
200 г шпеков салам
200 г рукула
200 г спанак
6 яйца
1 домат
1 скилидка чесън
1/3 глава лук
1 с. л. масло
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Яйца на фурна
Лукът се нарязва наситно и се запържва в загрятото масло до златисто. Прибавят се нарязаната скилидка чесън и накъсаните листа спанак и рукула. Наливат се около 50 мл вода.
2
Яйца на фурна 2
Доматът се обелва, нарязва се на кубчета и се добавя в тигана. Сотира се и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
Яйца на фурна 3
Зеленчуците се сипват в намазана с олио тава. По края се подреждат тънки колелца шпеков салам и върху тях се слагат колелца моцарела.
4
Яйца на фурна 4
По средата се чупят яйцата. Ястието се поставя в загрята на 220 градуса фурна и се пече около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Това е една от любимите ми раецепти. Чудесна комбинация от продукти.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Понякога добавям малко ориз към спанака и руколата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: