Яйца на очи по великотърновски

Източник: Яна
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 22.04.2016
Яйца на очи по великотърновски
 
Необходими продукти:
8 яйца
70 г краве масло
15 мл оцет
1 с. л. червен пипер

за картофеното пюре:
500 г картофи
80 г краве масло
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, обелват се и се сваряват. След това се намачкват и към тях се добавят мялкото и маслото и хубаво се разбърква, докато се сгъсти. Накрая се подправя със сол и черен пипер на вкус.
2
В касерола се сипва вода и се слага на котлона да кипне. Малко преди водата да кипне, огъня се намалява, така че водата да е под точката на кипене. Налива се оцета, посолява се и яйцата се чукват едно по едно и се оставят да се забулят за окол 1-2 минути.
3
Готовите яйца се сервират върху картофеното пюре, поляти с препържено масло с червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: