Яйца по флорентински

Дата: 09.04.2002
Източник: Бон Апети
Яйца по флорентински
 
Необходими продукти:
5 яйца
1/2 кг спанак
300-400 мл прясно мляко
50-100 г сирене "Ементал" или "Гауда" (кашкавал)
50 г краве масло
1 с. л. брашно
2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яйца по флорентинскиСпанакът се бланшира за 2 минути в подсолена кипяща вода. След това се охлажда в студена вода, отцежда се и се нарязва надребно. Яйцата се сваряват и обелват.
2
Яйца по флорентински 2Брашното се запържва в масло до златисто, разрежда се с млякото при непрекъснато разбиване с тел, кипва се. Подправя се с индийско орехче, сол и черен пипер. Настъргва се сирене и се оставя на котлона, докато сиренето се разтвори.
3
Яйца по флорентински 3В намаслена тава се разпределя спанакът, отгоре се поставят яйцата, заливат се със сос и се поръсват с галета.
4
Яйца по флорентински 4Ястието се запича в силно загрята фурна при температура 220 градуса, докато се зачерви (около 10 минути).

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Малко в повече дойде соса,но пък на вкус не бяха никак лоши.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта