Яйца по флорентински

Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2002
Яйца по флорентински
 
Необходими продукти:
5 яйца
1/2 кг спанак
300-400 мл прясно мляко
50-100 г сирене "Ементал" или "Гауда" (кашкавал)
50 г краве масло
1 с. л. брашно
2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Яйца по флорентински
Спанакът се бланшира за 2 минути в подсолена кипяща вода. След това се охлажда в студена вода, отцежда се и се нарязва надребно. Яйцата се сваряват и обелват.
2
Яйца по флорентински 2
Брашното се запържва в масло до златисто, разрежда се с млякото при непрекъснато разбиване с тел, кипва се. Подправя се с индийско орехче, сол и черен пипер. Настъргва се сирене и се оставя на котлона, докато сиренето се разтвори.
3
Яйца по флорентински 3
В намаслена тава се разпределя спанакът, отгоре се поставят яйцата, заливат се със сос и се поръсват с галета.
4
Яйца по флорентински 4
Ястието се запича в силно загрята фурна при температура 220 градуса, докато се зачерви (около 10 минути).

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Малко в повече дойде соса,но пък на вкус не бяха никак лоши.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: