Яйца по индийски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2004
Яйца по индийски
 
Необходими продукти:
6 яйца
2-3 с. л. прясно мляко
4 стръка пресен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 домат
30-40 г масло
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 щипка кимион


Начин на приготвяне:
1
Яйца по индийски
Лукът се нарязва на колелца. Чушките се почистват и нарязват на много малки кубчета. Доматът се обелва, почиства се от семето и месестата част се нарязва надребно.
2
Яйца по индийски 2
Лукът се запържва в предварително загрятото масло за около 2 минути. След това се добавят чушките. Подправя се с куркума и джинджифил. Сотира се на силен огън за около 1-2 минути. Посолява се. В края на пърженето ястието се подправя с кориандъра.
3
Яйца по индийски 3
Яйцата се разбиват, като се посоляват, налива се прясното мляко. Сместа се прибавя към запържените зеленчуци. Поръсва се с парчетата домат и кимиона и се разбърква няколко пъти, докато стегнат яйцата, като се внимава да останат сочни.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: