Яйца по камбоджански

Дата: 13.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 зелена люта чушка
4 с. л. тъмно сусамово олио
4 с. л. светъл соев сос
за соса:
20 г пресен джинджифил
1 зелена люта чушка
1 скилидка чесън
1 стрък мента
3 с. л. соев сос
1 ч. л. сусамово олио
1/2 ч. л. лют сос
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Яйца по камбоджанскиЧерупките на яйцата се пробиват внимателно с ножче, така че да се получи не много голям отвор.
2
Яйца по камбоджански 2Яйцата се разбиват с шиш, за да излязат по-лесно, и се изваждат в купа. Черупките се измиват много добре.
3
Яйца по камбоджански 3Яйцата се разбиват и се смесват със сусамовото олио, соевия сос, наситнените лук и люта чушка, и стрития на паста с малко сол чесън.
4
Яйца по камбоджански 4Черупките се пълнят с тази смес, но не до горе.
5
Яйца по камбоджански 5Лист алуминиево фолио се слага върху картонена кутия за яйца, за да приеме формата й. Поставя се във форма терин. Напълнените яйца се слагат в гнездата на фолиото във формата.
6
Яйца по камбоджански 6Пекат се 20 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
7
Яйца по камбоджански 7След това се слагат на грил за около 5 минути, за да поемат аромат на пушено.
8
Яйца по камбоджански 8Лютата чушка се почиства от семките и се наситнява. Чесънът се смачква.
9
Яйца по камбоджански 9В хаванче се стриват листенцата мента, лютата чушка, чесънът, настърган джинджифил и щипка сол.
10
Яйца по камбоджански 10Прибавят се сусамовото олио, лютият сос и соевият сос, и се разбърква.
11
Яйца по камбоджански 11Яйцата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта