Яйца по шотландски

Дата: 13.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
15 пъдпъдъчи яйца
600 г кайма смес
4 стръка мащерка
4 стръка магданоз
4 стръка пресен лук
4 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
2 кокоши яйца за паниране
брашно за овалване
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Яйца по шотландски
Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 3 минути, след това се обливат със студена вода и се обелват.

 


2
Яйца по шотландски 2
Каймата се смесва с нарязаните магданоз, мащерка и пресен лук, подправя се със сол и черен пипер. Хлябът се смила на трохи.

 


3
Яйца по шотландски 3
Сварените и обелени яйца първо се овалват в брашно, за да може месото да полепне по-лесно.

 


4
Яйца по шотландски 4
После се покриват с каймата и отново се овалват в брашно.

 


5
Яйца по шотландски 5
Потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в хлебните трохи.

 


6
Яйца по шотландски 6
Пържат се на маслена баня, после се отцеждат върху салфетка.

 




Съвет: От тези продукти излизат 15 панирани яйца, предвидени са по 3 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта