Яйце в облак

Дата: 26.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
100 г бекон на ленти
4 филии хляб
40 г краве масло
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Яйце в облак
В сух тиган с термоустойчива дръжка се запича беконът, докато стане хрупкав. Изважда се.

 


2
Яйце в облак 2
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, като се внимава да не се пукне жълтъкът. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.

 


3
Яйце в облак 3
В същият тиган (от бекона) се сипват на четири места белтъците. В тях се поставят жълтъците. Тиганът се слага във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Яйцата се пекат 10 минути.

 


4
Яйце в облак 4
Филийките се запичат в тостер и след това се намазват с маслото.

 


5
Яйце в облак 5
Яйцата се сервират с бекона и филийките.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Много интересна закуска! Получава се ефектно, но и моите жълтъци пропаднаха леко, следващия път ще разбия жълтъците повече.
13.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Забавно е !
12.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2015
Много вкусно стана и на всички им хареса :)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
:)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Добре стана, но белтъците трябва да са много добре разбити иначе яйцата пропадат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта