Йогурт кейк с ягодов сос

Дата: 07.12.2009
Източник: Бон Апети
Йогурт кейк с ягодов сос
 
Необходими продукти:
3 бр. фреш от портокали
500 мл вода
500 г ягоди
100 г брашно
120 г захар
3 яйца
200 г захар
500 мл разбита сметана „Хопла
40 г желатин
1 1/2 кофичка кисело мляко
кората от 1 портокал
300 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Захарта, киселото мляко, фрешът, настърганата кора и разтопеният желатин се смесват и се добавя сметаната.
2
Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с останалата. Смесват се внимателно, като се добавя брашното. Сместа се разстила на дъното на форма върху хартия за печене и платката се пече на 180 градуса до готовност.
3
Ягодите, водата и захарта се поставят в касеролка и се варят до готовност на плодовете. След това се пасират и прецеждат през цедка.
4
Сместа с желатина се изсипва върху добуш платката. Оставя се в хладилник да стегне. Сервира се с ягодовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта