Йоркширски пудинг с пилешко и гъби

Дата: 30.06.2015
Източник: Стефан
ТИТЛА: Хоби готвач
Йоркширски пудинг с пилешко и гъбиЙоркширски пудинг с пилешко и гъби
 
Необходими продукти:
550 г брашно
1 с. л. сол
8 яйца
600 мл прясно мляко
600 г пилешко филе
500 г печурки
200 г топено сирене
50 г синьо сирене
300 г кашкавал
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете брашното и 1 с. л. сол в голяма купа, добавете разбитите яйца и половината от млякото. Разбъркайте, докато се получи мека и кремообразна смес. Тогава сложете и останалото мляко и отново разбъркайте. Оставете сместа за 15 минути в хладилник.
2
Намажете с олио дълбока тава с диаметър от 32 см, след което я сложете за няколко минути в загрята на 220 градуса фурна. Важно е, тавата да се загрее много добре. След това извадете тавата и изсипете в нея готовото тесто, което трябва да е с консистенцията на тесто за палачинки и бързо върнете тавата във фурната. Печете на 220 градуса, до готовност - докато се получи приятен златист цвят.
3
В дълбок тиган запържваме пилешкото филе, до златисто. Добавяме и нарязаните гъби. След като гъбите и месото са вече готови, прибавяме топеното сирене и синьото сирене. Ако е необходимо посоляваме и овкусяваме с черен пипер.
4
Изсипваме плънката във вече изстиналия Йоркширски пудинг и поръсваме с настърган кашкавал.
Сервирайте пудинга, поръсен с пресен магданоз.
Бон Апети!


Съвет:
Важното за пудинга е, тавата да бъде гореща, а сместа за плънката е моя, авторска. Може да експериментирате и да я направите по ваш вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта