Йоркширски пудинг

Дата: 11.05.2010
Източник: Бон Апети
Йоркширски пудинг
 
Необходими продукти:
125 г брашно
1 яйце
100 мл прясно мляко
1 щипка сол
краве масло за намазняване
 

Начин на приготвяне:
1
Йоркширски пудингСолта и брашното се смесват, прави се кратерче и се чуква яйцето.
2
Йоркширски пудинг 2С дървена лъжица или телена бъркалка се бърка, като се добавя 1/4 от млякото.
3
Йоркширски пудинг 3Долива се останалото мляко и се бие, докато се получи гладка консистенция. Оставя се да престои 15 минути.
4
Йоркширски пудинг 4Формичките се намазват обилно с масло и се поставят във фурна на 200 градуса, докато започнат да пушат. Всяка купичка се пълни до половината с тесто и се пече до златисто няколко минути.
 
 
Съвет:
Получените кексчета могат да се напълнят със зеленчукова смес, сосове, да се сервират като гарнитура към ястия с месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта