Забулени яйца с пушен кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
50 г пушен кашкавал
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
10 зърна черен пипер
2 стръка магданоз
2 дафинови листа
2-3 с. л. ябълков сок
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 скилидка чесън
1 с. л. сусамов тахан
1 с. л. магданоз
1 с. л. зехтин
2-3 с. л. овче кисело мляко
2 щипки сол
1 щипка кимион
винен оцет на вкус


Начин на приготвяне:
1
Забулени яйца с пушен кашкавал
Нарязаният наедро чесън се запържва в нагорещено олио до порозовяване и се поръсва с червения пипер.
2
Забулени яйца с пушен кашкавал 2
Лукът се нарязва на шайби и се слага в кипнала вода.
3
Забулени яйца с пушен кашкавал 3
Добавят се черният пипер, дафиновите листа, магданозът, солта и оцетът.
4
Забулени яйца с пушен кашкавал 4
Яйцата се сипват в подправената вода и се пошират за 3 минути, след което се изваждат от водата и се подреждат в йенска тава.
5
Забулени яйца с пушен кашкавал 5
Заливат се с чесновия сос и се покриват с настъргания кашкавал.
6
Забулени яйца с пушен кашкавал 6
Поставят се на най-горното ниво на фурната и се пекат на 220 градуса до зачервяване.
7
Забулени яйца с пушен кашкавал 7
Чесънът за соса, солта и нарязаният наситно магданоз се стриват и се смесват със сусамовия тахан, зехтина, киселото мляко, кимиона и оцета.
8
Забулени яйца с пушен кашкавал 8
При сервиране запечените яйца се поливат с готовия сос и се украсяват с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: