Забулени яйца с пюре от гъби

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2008
Забулени яйца с пюре от гъби
 
Необходими продукти:
4-6 яйца
олио за намазване
250 г печурки
150-200 г пилешки пастет
30-40 г краве масло
1 стрък лук
1 сварен картоф
2 с. л. порто
1/2 ч. л. сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Забулени яйца с пюре от гъби
Лукът се нарязва наситно, а гъбите – на филии. Задушават се в маслото.
2
Забулени яйца с пюре от гъби 2
Овкусяват се с бял пипер, сол и порто. Оставя се течността да се редуцира и се оттегля от огъня.
3
Забулени яйца с пюре от гъби 3
Охладените гъби се смесват в блендер с пастета и картофа и се пасират.
4
Забулени яйца с пюре от гъби 4
Всяко яйце се завръзва в намазнено домакинско фолио и се потапя в плитък съд с вода. Вари се 4-6 минути, след като водата кипне.
5
Забулени яйца с пюре от гъби 5
Забулените яйца се отделят от фолиото и се сервират върху пастета. Гарнират се със сухар и пръчици от пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: