Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2004
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон
 
Необходими продукти:
4 картофа
1/2 глава лук
50 г бекон
1 ч. л. чубрица
олио за пържене
4 яйца
5-6 зърна черен пипер
2 дафинови листа
2 с. л. оцет
1 ч. л. сол
2 зелени домата
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон
Кипва се вода с дафиновия лист, черния пипер, солта и оцета. В отделна купичка се счупва едно яйце, като се внимава да не се спука жълтъкът. Водата се разбърква точно преди да се изсипе яйцето в нея. По същия начин се добавят останалите яйца, които трябва да престоят във водата 5-8 минути.
2
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон 2
Картофите и 1/2 глава лук се настъргват на едро ренде, към тях се прибавят нарязаният на кубчета бекон и чубрицата.
3
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон 3
Части от картофената смес се взимат с лъжица и се оформят кръгли форми, като се изравняват, така че да са с равномерна дебелина (около 2 см). Пържи се в сгорещена мазнина, на не много силен огън.
4
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон 4
Сосът се приготвя, като горчицата, сметаната и солта се поставят в купа и се разбъркват.
5
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон 5
Зелените домати се нарязват на колелца и се запичат от двете страни за
по 2 минути в намаслен тиган.
6
Забулени яйца върху картофени тиганици с бекон 6
Ястието се сервира, като в чиния се поставят една-две тиганици, върху тях се слага по едно колелце домат и едно яйце. Гарнира се с лъжица от соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: