Задушен дроб

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2016
Задушен дроб
 
Необходими продукти:
800 г телешки черен дроб
100 г сланина
100 г краве масло
100 мл червено вино
100 мл бульон
2 дафинови листа
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
3 зърна бахар
сол на вкус

за гарнитурата:
1 кг картофи
100 мл прясно мляко
50 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Дробът се почиства и се нарязва на 3–4 големи парчета.
2
Сланината се реже на гредички.
3
Дробът се шпикова със сланината и се запържва в маслото от всички страни.

4
Наливат се виното и бульонът. Овкусява се с черния пипер, дафиновите листа и бахара.
5
Съдът се похлупва и дробът се пече 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
След това дробът се нарязва на филийки и се посолява.
7
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода и се отцеждат. Намачкват се с преса за картофи, докато са още топли.
8
Млякото се загрява с маслото и се налива към картофите. Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер, и се разбърква.

9
Дробът се сервира с картофеното пюре и соса, който се е получил при печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: