Задушен джолан с пресни картофи

Дата: 23.04.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 небелен джолан
6 скилидки чесън
2 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
3 зърна бахар
50 мл зехтин
сок от 1/2 лимон
7-8 зърна розов пипер
магданоз за поръсване
1/2 кубче пилешки бульон
2-3 с. л. доматено пюре
50 г глава целина
1 кг млади картофи
1 стрък праз лук
1/2 в. ч. бяло вино
 

Начин на приготвяне:
1
Задушен джолан с пресни картофиДжоланът се прорязва на места с ромбовидни разрези, за да поеме маринатата.
2
Задушен джолан с пресни картофи 2Овкусява се с двата вида пипер, лимонов сок, зехтин, бахар, риган, чесън, сол и вино.
3
Задушен джолан с пресни картофи 3Оставя се в кухненски плик с маринатата за 2-3 часа.
4
Задушен джолан с пресни картофи 4Маринованият джолан се запържва в нагорещено олио от всички страни.
5
Задушен джолан с пресни картофи 5Празът се нарязва наедро, а главата целина и картофите се обелват и се нарязват на дребни парченца.
6
Задушен джолан с пресни картофи 6Запърженото месо се връща в плика, връзва се и се слага в тава за печене. Пече се около 30 минути във фурна на 220 градуса.
7
Задушен джолан с пресни картофи 7Зеленчуците (картофите, празът и целината) се задушават около 10 минути под капак в останалата от джолана мазнина.
8
Задушен джолан с пресни картофи 8Задушените зеленчуци се прехвърлят в плика с джолана, посоляват се и ястието се пече още 1 час, на 160 градуса.
9
Задушен джолан с пресни картофи 9Доматеното пюре се смесва с пилешкия бульон и се слага в плика пет минути преди края на печенето. Поднася се поръсено с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


316 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта