Задушен джолан с пресни картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 небелен джолан
1 стрък праз лук
1 кг млади картофи
50 г глава целина
2-3 с. л. доматено пюре
1/2 кубче пилешки бульон
магданоз за поръсване
7-8 зърна розов пипер
сок от 1/2 лимон
50 мл зехтин
3 зърна бахар
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. риган
6 скилидки чесън
1/2 в. ч. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Задушен джолан с пресни картофи
Джоланът се прорязва на места с ромбовидни разрези, за да поеме маринатата.
2
Задушен джолан с пресни картофи 2
Овкусява се с двата вида пипер, лимонов сок, зехтин, бахар, риган, чесън, сол и вино.
3
Задушен джолан с пресни картофи 3
Оставя се в кухненски плик с маринатата за 2-3 часа.
4
Задушен джолан с пресни картофи 4
Маринованият джолан се запържва в нагорещено олио от всички страни.
5
Задушен джолан с пресни картофи 5
Празът се нарязва наедро, а главата целина и картофите се обелват и се нарязват на дребни парченца.
6
Задушен джолан с пресни картофи 6
Запърженото месо се връща в плика, връзва се и се слага в тава за печене. Пече се около 30 минути във фурна на 220 градуса.
7
Задушен джолан с пресни картофи 7
Зеленчуците (картофите, празът и целината) се задушават около 10 минути под капак в останалата от джолана мазнина.
8
Задушен джолан с пресни картофи 8
Задушените зеленчуци се прехвърлят в плика с джолана, посоляват се и ястието се пече още 1 час, на 160 градуса.
9
Задушен джолан с пресни картофи 9
Доматеното пюре се смесва с пилешкия бульон и се слага в плика пет минути преди края на печенето. Поднася се поръсено с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Не намерих пресни картофи и го направих със стари в гювеча и пак стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: