Задушен праз със сушени сини сливи

Дата: 18.11.2015
Източник: Импровизатор
ТИТЛА: Експериментатор
Задушен праз със сушени сини сливи
 
Необходими продукти:
2 стръка праз
1 глава червен лук
100 г сушени сини сливи
1/2 лимон
2-3 с. л. олио
1 ч. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Празът се почиства и се нарязва на кръгчета с дължина от 2-3 см.
2
Лукът се нарязва на полумесеци.
3
Лимонът се нарязва първо на шайби и след това шайбите се нарязват на малки триъгълничета (по ципите).
4
В тиган с капак се загряват олиото и солта. Слага се лукът и се оставя леко да се запържи за 1-2 минути.
5
След това се добавят сливите и празът.
6
Съдът се похлупва с капака и ястието се задушава на умерен огън, докато празът омекне, но без празът и сливите да се разкашкат.

7
След около 15 минути съдът се дърпа от котлона.

8
Преди поднасяне ястието се поръсва с парченцата лимон.



Съвет:
Ястието може да се сервира както топло, така и студено.
Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта