Задушена риба по градинарски

Дата: 07.08.2003
Източник: Бон Апети
Задушена риба по градинарски
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
1/2 с. л. сушен босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. горчица
1 тиквичка
1 патладжан
3-4 домата
1 глава лук
1 ч. л. мащерка
2 дафинови листа
1 кубче зеленчуков бульон
1 в. ч. бяло сухо вино
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Задушена риба по градинарскиВ тенджера се кипва вода, слагат се посочените за бульона продукти и се вари около 5–10 минути. Оттегля се от котлона, прибавя се почистената и измита пъстърва и се оставя да престои около 10 минути.
2
Задушена риба по градинарски 2Патладжанът се обелва, осолява се, нарязва се на колелца с дебелина 1 пръст и се оставя да се изцеди от горчивия сок. След това колелцата се запичат на грил тиган или скара. Запеченият патладжан се реже на лентички. По същия начин, но без да се изцеждат, се приготвят тиквичките.
3
Задушена риба по градинарски 3Доматите се пюрират, чесънът се счуква в хаванче и заедно с горчицата, босилека, солта и черния пипер се прибавя към пюрираните домати. Разбърква се с блендер или кухненски робот и полученото пюре се претрива през гевгир или цедка.
4
Задушена риба по градинарски 4Пошираната риба се изважда от бульона, отстранява се главата с гръбначната кост. В чинията за сервиране се прави канапе от лентичките патладжан и тиквички, поставя се обезкостената пъстърва и се залива с прецедения доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта