Задушени круши с хрупкава бадемова коричка

Дата: 21.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 круши
1/2 ч. ч. брашно
20 мл бренди
50 г стафиди
50–60 г краве масло
100 г бадемови ядки
4–5 топки сладолед
2 с. л. нишесте с вкус на ванилия
4 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
4 с. л. кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Задушени круши с хрупкава бадемова коричкаКрушите се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета. Поливат се с лимоновия сок и се поръсват със захарта и нишестето. Разбъркват се и се разпределят в малки купички.
2
Задушени круши с хрупкава бадемова коричка 2Стафидите се мариноват в брендито за 5 минути и след това се отцеждат.
3
Задушени круши с хрупкава бадемова коричка 3Нарязаното на кубчета масло се поръсва с брашното и се намачква с вилица. Добавят се маринованите стафиди, кафявата захар и смлените наедро бадеми.
4
Задушени круши с хрупкава бадемова коричка 4Крушите се поръсват с получената смес. Пекат се на водна баня 30–40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна и се сервират с топка сладолед.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


490 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта