Задушени пъдпъдъци с пюре от сладки картофи и сос с трюфел

Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъдпъдъка
50 г целина
1 глава лук
1 морков
100 мл червено вино
1 кубче зеленчуков бульон
олио за пържене
500 г батати
1 с. л. сметана
1 с. л. масло
70 мл сметана
40 мл червено вино
3 резенчета трюфел
1/2 с. л. масло за пюрето


Начин на приготвяне:
1
Задушени пъдпъдъци с пюре от сладки картофи и сос с трюфел
Пъдпъдъците се разрязват наполовина и се запържват до златисто в нагорещена мазнина. (За да са по-крехки, могат да се мариноват за 2-3 часа в зехтин, лук, чесън и няколко капки вино, след което се подсушават и се пържат.)
2
Задушени пъдпъдъци с пюре от сладки картофи и сос с трюфел 2
Лукът, морковът и целината се нарязват наситно и се добавят към пъдпъдъците. След като зеленчуците се задушат, се наливат червеното вино и разтвореният в малко вода зеленчуков бульон и се задушава около 20 минути на тих огън под капак.
3
Задушени пъдпъдъци с пюре от сладки картофи и сос с трюфел 3
Бататът се обелва, нарязва се на кубчета и се сварява. След това се отцежда от излишната течност, поставя се в блендер заедно със сметаната и маслото за пюрето, посолява се и се пасира.
4
Задушени пъдпъдъци с пюре от сладки картофи и сос с трюфел 4
Част от бульона от пъдпъдъка и зеленчуците се прецежда, налива се в касерола, добавя се виното и ври 3-4 минути. Когато се редуцира наполовина, се прибавят сметаната и маслото за соса. След 1 минута се оттегля от огъня и се прибавят резенчетата трюфел.
5
Задушени пъдпъдъци с пюре от сладки картофи и сос с трюфел 5
Задушените пъдпъдъци се поставят в порционна чиния. Гарнират се с 3 лъжици от пюрето и се поливат със соса. Ястието се поръсва с шарен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: