Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак

Дата: 21.02.2012
Източник: Златина
ТИТЛА: Чирак
Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак
 
Необходими продукти:
1 голям стрък праз
малко бурканче домати консерва
100 г краве сирене
100 г пушени св. гърди
по една щипчица черен, червен пипер, джоджен, чубрица
8 броя яйца
за поръсване магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак
В тефлонов тиган или тавичка голяма около 30см запържваме праза леко до омекване и добавяме доматите, похлюпваме капака и оставяме да си врят слабо до сгъстяване.


2
Задушени праз с доматки, сирене и пушени гърди похлюпени с яйца под капак
Прибавяме нарязаните на плочки гърди, а след тях също на квадрати нарязаното сирене, похлюпваме и след кратко задушаване ( до омекване на сиренцето) поръсваме подправките. Чукваме цели яйцата едно до друго и затваряме с капака. Преди още да изключим котлона поръсваме червения пипер и листенцата магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
рецептата може спокойно да се приготви и в пролетен вариант с пресен лук и пресен чесън!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта