Задушени сарми със свински крачета от Берош

Жоро Владимиров приготвя вкусно ястие от швейцарската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5-6 големи зелеви листа
2 свински крачета
6 филии бекон (100-150 г)
4-5 стръка магданоз
500 мл телешки бульон
200 г телешка кайма
200 г свинска кайма
3 жълтъка
2 филии хляб
1/2 -1 глава червен лук
1-2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
20-30 г целина
1 морков
1/2 от бялата част на стрък праз
2 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Задушени сарми със свински крачета от Берош
Свинските крачета се сваряват за 30-40 минути. Зелевите листа се слагат в тенджера с подсолена и подкиселена с оцет вода, варят се 8 минути и след това се охлаждат.
2
Задушени сарми със свински крачета от Берош 2
Двата вида кайма се смесват в купа. Добавя се натрошената среда на хляба и нарязаният наситно лук.
3
Задушени сарми със свински крачета от Берош 3
Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавят се жълтъците и хубаво се омесва.
4
Задушени сарми със свински крачета от Берош 4
Морковът, целината и стръкът праз се разрязват по дължина.
5
Задушени сарми със свински крачета от Берош 5
Завързват се на снопче заедно със стръковете магданоз.
6
Задушени сарми със свински крачета от Берош 6
Върху всеки бланширан лист зеле се сипва от плънката и се завиват сарми.
7
Задушени сарми със свински крачета от Берош 7
Всяка от сармите се увива в тънко парче бекон и се връзва с конец като пакетче, така че да не се разтваря.
8
Задушени сарми със свински крачета от Берош 8
Сармите се подреждат в правоъгълна тава, в двата края на която се поставят сварените свински крачета. По средата се слага букет "Гарни". Ястието се залива с бульона и се пече 40-45 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
9
Задушени сарми със свински крачета от Берош 9
След това свинските крачета се обезкостяват и месото се нарязва надребно. Конците на сармите се отстраняват.
10
Задушени сарми със свински крачета от Берош 10
Сармите се сервират със сос от този, в който са се задушавали. В соса се слагат парченца от свинските крачета, поръсват се с наситнен магданоз и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: