Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници

Дата: 24.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
70-80 г меко масло
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. сметана
1 ч. ч. прясно мляко
3 жълтъка
100 г лешници
4 с. л. захар
30 г масло
6 смокини
1 щипка сол
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. брашно
1 яйце
1/2 капсула ванилия (1 ванилия на прах)
 

Начин на приготвяне:
1
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешнициМлякото и сметаната се кипват в малка тенджера. Жълтъците се разбиват със захарта. В тях се налива кипналата млечна смес, като се бърка с тел, и всичко се кипва отново, за да се уплътни. След това се охлажда.
2
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 2Лешниците се изпичат в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 10-12 минути. Изчаква се да се охладят, след което се смилат с 1 ч. л. захар.
3
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 3Смлените лешници се сипват в охладената млечна смес и се разбърква добре. Сместа се ароматизира с ванилия и се поставя във фризер за няколко часа, като след около 1 час се разбърква.
4
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 4Брашното се пресява, поръсва се със сол и в него се сипват содата бикарбонат и бакпулверът.
5
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 5Маслото и кафявата захар се разбиват, добавя се яйцето и отново се разбива. Постепенно се налива млякото. Получената хомогенна смес се прехвърля в брашното и се разбърква с шпатула.
6
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 6Смокините се поставят в тенджера, поръсват се със захарта, добавя се маслото и се задушават 2-3 минути.
7
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 7В малки купички се поставя по една смокиня, отгоре се разпределя тестото. Поставят се в предварително загрята на 160 градуса фурна и се пекат около 40 минути.
8
Задушени смокини под коричка със сладолед от лешници 8Готовият десерт внимателно се отделя от стените на купичките с помощта на нож, изважда се и се поставя в центъра на порционна чиния. Отгоре се слага топка сладолед, отстрани се гарнира с парченца задушени смокини. По желание могат да се добавят шоколадови пурички и мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта