Задушени свински котлети

Дата: 12.07.2001
Източник: Бон Апети
Задушени свински котлети
 
Необходими продукти:
4 котлета
няколко зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
3 с. л. оцет
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
1 к. ч. брашно
6 с. л. олио
3 картофа
1 в. ч. бяло вино
2 домата
2 чушки
1 глава лук
лют пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Задушени свински котлетиЛукът се настъргва, чесънът се счуква и се смесват с останалите продукти за маринатата. Котлетите се мариноват за около 1 час. (Най-добре е да се оставят от предишната вечер.)
2
Задушени свински котлети 2Котлетите се отцеждат от маринатата и се овалват в брашно. Запържват се в сгорещено олио за около 2 минути от всяка страна. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се отстрани излишната мазнина.
3
Задушени свински котлети 3В същата мазнина се запържва за минута нарязаният надребно лук, след това се добавя чушката (на лентички). След около минута се поставят и доматите (на малки кубчета). След 3 минути се налива виното.
4
Задушени свински котлети 4Когато сместа кипне, се поставят котлетите и се долива 1 к. ч. вода. Посолява се, останалата марината се сипва в тенджерата и се прибавят нарязани на кубчета картофи. Задушава се около 30 минути на тих огън. Накрая се подправя с магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта