Задушено брюкселско зеле с пушено сирене и бадеми

Дата: 23.07.2010
Източник: Бон Апети
Задушено брюкселско зеле с пушено сирене и бадеми
 
Необходими продукти:
700 г брюкселско зеле
200 г пушено сирене
2 с. л. краве масло
150 г чери доматчета
50 г филирани бадеми
4–5 стръка див лук
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелето се бланшира в подсолена вода 3–4 минути и се поставя в намазана с маслото кръгла форма за торта (с подвижни стени) или съд за печене.
2
Сиренето се нарязва на кубчета и се реди върху зелето. Пече се на 190 градуса до разтопяване на сиренето, след това температурата се засилва до 200 градуса. Добавят се нарязаните на половинки доматчета, поръсва се сфилирани бадеми и се пече до златисто още 4–5 минути.

3
Ястието се сервира украсено с перата див лук.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта