Задушено червено цвекло с орехи

Дата: 10.03.2003
Източник: Бон Апети
Задушено червено цвекло с орехи
 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло
2 скилидки чесън
50 г орехови ядки
1 глава лук
2 с. л. малинов оцет
6-7 с. л. олио
3-4 стръка магданоз (само листата)
 

Начин на приготвяне:
1
Задушено червено цвекло с орехиЧервеното цвекло и чесънът се заливат с около 300 мл подсолена вода. Варят се в микровълнова фурна на максимална мощност 15-20 минути, като на всеки 5 минути цвеклото се обръща.
2
Задушено червено цвекло с орехи 2Ореховите ядки се запичат в сух тиган за 1-2 минути, след което се начукват в хаванче. Свареното цвекло се обелва, нарязва се на едри кубчета и се слага в купа. Добавя се нарязаният на ивици лук.
3
Задушено червено цвекло с орехи 3В отделен съд се намачкват сварените скилидки чесън, добавят се малиновият оцет, олиото, магданозът и солта и се разбърква добре. Цвеклото се овкусява с винегрета, поръсва се с орехите и се оставя да се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта