Задушено свинско по китайски

Дата: 20.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка
1 глава броколи
500 г моркови
1 глава лук
2 скилидки чесън
40 г пресен джинджифил
300 г жасминов ориз
кората от 1 портокал
1/4 ч. ч. бяло десертно вино
1/4 ч. ч. оризов оцет
1/4 ч. ч. тъмен соев сос
1/4 ч. ч. кафява захар „Демерара“
1 пръчка канела
1 бр. звезден анасон
 

Начин на приготвяне:
1
Задушено свинско по китайски
Лукът се нарязва наситно, джинджифилът на тънки шайби. Морковите се обелват и се нарязват на едри шайби, чесънът се наситнява.

 


2
Задушено свинско по китайски 2
В съд се сипват оцетът, соевият сос, виното, захарта, добавят се звездният анасон, канелата, лукът, джинджифилът, чесънът, пръчката канела, морковите и портокаловата кора.

 


3
Задушено свинско по китайски 3
Отгоре се слага месото, нарязано на едри кубчета. Съдът се похлупва.

 

 


4
Задушено свинско по китайски 4
Готви се в загрята на 110 градуса фурна, с вентилатор, за 8 часа.

 


5
Задушено свинско по китайски 5
Когато месото е готово, се добавят броколите, накъсани на розички, и се похлупва отново. Готви се докато зеленчуците омекнат – около 20 минути.

 

 


6
Задушено свинско по китайски 6
Сервира се с жасминовият ориз, предварително сварен във вода в съотношение 1:2 за 15 минути, или според упътването на опаковката. Може да аранжирате ястието с помощта на ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта