Задушено свинско

Дата: 08.03.2003
Източник: Бон Апети
Задушено свинско
 
Необходими продукти:
2 свински бон филета
3 дафинови листа
10-15 зърна черен пипер
3-4 с. л. олио
4 с. л. лютеница
1 в. ч. червено сухо вино
2-3 скилидки чесън
150-200 г бейби моркови
200 г арпаджик
300 г печурки
2 с. л. чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Задушено свинскоФилето се почиства от жилите, нарязва се на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на половинки, чесънът – наситно.
2
Задушено свинско 2В глинен гювеч се налива олиото и се слагат месото, гъбите, чесънът, арпаджикът, морковите и лютеницата. Прибавят се 3 дафинови листа и зърната черен пипер, поръсва се с чубрицата и се посолява на вкус.
3
Задушено свинско 3Налива се червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода и се разбърква добре. Гювечът се захлупва и се поставя в предварително загрята до температура 250 градуса фурна. След като ястието кипне, температурата се намалява на 180 градуса. Пече се до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Това ще го пробвам още утре.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ арпаджика ще ме изнерви ама си заслужава сигурно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


364 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта