Заек качаторе

Дата: 24.02.2012
Източник: Бон Апети
Заек качаторе
 
Необходими продукти:
1 заек (около 1,2 кг)
1–2 глави лук
2 стръка селари
2 скилидки чесън
1 с. л. каперси
2–3 с. л. доматена паста (концентрат)
400 мл марсала
1 ч. ч. пилешки бульон
4–5 с. л. зехтин
1/2 ч. ч. маслини (каламон или каламата)
1/4 връзка магданоз
1/2 ч. л. риган
2–3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за гарнитурата от тиква:
400 г тиква тип Цигулка
2–3 скилидки чесън
100 г краве масло
1 ч. ч. пилешки бульон
2–3 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек качаторе
Заекът се почиства и се нарязва на парчета. Залива се с марсала, покрива се с фолио и се маринова за 2 часа. Отцежда се, овкусява се със сол и черен пипер, a виното се запазва.


2
Заек качаторе 2
Лукът се нарязва на полумесеци и заедно с чесъна се запържва в зехтина.


3
Заек качаторе 3
Заешкото се овалва в брашно и се запържва в съда при лука, докато стане златисто.


4
Заек качаторе 4
Сипва се доматената паста разтворена в част от бульона. Налива се и останалия бульон и се оставя да къкри 30 минути.


5
Заек качаторе 5
Прибавят се маслините, каперсите, нарязаното наситно селари, ригана, мащерката и 1/2 ч. ч. от маринатата. Готви се още 30 минути (добавя се още марината, ако е нужно). Магданозът се нарязва наситно и ястието се поръсва.


6
Заек качаторе 6
Тиквата се почиства и се нарязва на шайби. С помощта на малък ринг от нея се изрязват форми.


7
Заек качаторе 7
Маслото се разтопява в тиган и пънчетата се запържват (може да сложите и изрезките, ако са в интересни форми). Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка и се налива пилешки бульон до ръба на пънчетата.  Оставя се да къкри на слаб огън.

 


8
Заек качаторе 8
След като течността изври, тиквата се прехвърлят в тава, намазана с масло. Слагат се смачканият чесън и индийското орехче. Запича се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато пънчетата хванат златиста коричка.


9
Заек качаторе 9
Месото се слага в чинии и се гарнира с тиквените пънчета.

 

 

Съвет: За да има по-вкусна коричка месото, може първо да запържите него, а след това да го извадите и да запържите лука и т.н. като следвате рецептата.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
ще го пробвам
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Имах възможноста да опитам това ястие направо е божественно.Не е за изпускане,опитайте го и вие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта