Заек кавърма кебап върху ориз с царевица и грах

Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г обезкостено заешко месо
1 ч. ч. ориз
10 г масло
100-150 г замразен грах
100-150 г стерилизирана царевица
2 щипки естрагон
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1-2 ч. л. брашно
1 стрък праз
30 г масло
200-250 г стерилизирани домати
600 г лук
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Заек кавърма кебап върху ориз с царевица и грах
Заешкото месо се нарязва на кубчета, лукът и празът – надребно. Слагат се в тенджера с предварително загрятото масло и се задушават под капак.
2
Заек кавърма кебап върху ориз с царевица и грах 2
Щом отделеният от месото сок се изпари напълно, се добавят червеният пипер, пюрираните домати и брашното. Посолява се и се налива гореща вода, така че почти да покрие продуктите. Къкри още 15 минути и се подправя с естрагон и чубрица.
3
Заек кавърма кебап върху ориз с царевица и грах 3
В тенджера се налива 1 л вода, посолява се и се кипва. Слага се маслото, сипва се оризът и се вари до готовност.
4
Заек кавърма кебап върху ориз с царевица и грах 4
Свареният ориз се отцежда, сипва се в купа, добавят се царевицата и грахът и се разбърква.
5
Заек кавърма кебап върху ориз с царевица и грах 5
В чиния се слага намазнен метален пръстен и се пълни до средата с ориза, който се притиска добре с лъжица. Върху ориза се сипва кавърмата и пръстенът се изважда. Ястието може да се гарнира с резени домат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Много вкусно стана :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: